Hoe zorgt u voor een soepele transitie?

Gepubliceerd op 11 december 2019

 

Het Digitaal Paspoort is niet veilig genoeg meer. Daarom stapt de verzekeringsbranche over op eHerkenning. Al meer dan 20 jaar is het Digitaal Paspoort de standaard voor inloggen in de verzekeringsbranche. Het Digitaal Paspoort maakt nu echter plaats voor eHerkenning. Een positieve ontwikkeling, want eHerkenning is veiliger én praktischer. Zo is het Digitaal Paspoort gekoppeld aan een apparaat, terwijl eHerkenning persoonsgebonden is.

 

eHerkenning is de standaard voor b2b-authenticatie in Nederland. Ondernemers gebruiken het nu al om veilig in te loggen bij de overheid. Eind 2020 moeten verzekeraars en intermediairs het Digitaal Paspoort volledig uitgefaseerd hebben. In de transitieperiode moeten zij beide middelen ondersteunen.

 

Transitie naar eHerkenning: Signicat (voorheen Connectis) maakt het eenvoudig

Met Signicat is een geleidelijke overstap naar eHerkenning heel eenvoudig. We sluiten zowel eHerkenning als het Digitaal Paspoort aan op onze Signicat (voorheen Connectis) Identity Broker, en koppelen deze middelen aan elkaar. Daardoor kan de overgang in fases verlopen:

 

Fase 1: Gebruikers laten inloggen met het Digitaal Paspoort
eHerkenning is toegestaan, maar wordt nog niet actief gestimuleerd

Fase 2: Nadrukkelijk sturen op inloggen met eHerkenning
Inloggen met het Digitaal Paspoort is nog steeds mogelijk

Fase 3: Alleen inloggen met eHerkenning mogelijk
Alle gegevens vanuit het Digitaal Paspoort blijven beschikbaar

Waarom Signicat?

Signicat (voorheen Connectis) is dé specialist in online authenticatie voor de verzekeringsbranche. Met 70% van alle transacties binnen eHerkenning en het eenvoudig koppelen van eID´s met de Signicat Identity Broker, zorgen we samen voor een soepele overgang van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning.

Benieuwd naar de mogelijkheden?