Transport sector

Je bent hier:

Zekerheid over de identiteit van de partners waar u data mee deelt.

Uitdaging

De transportsector is afhankelijk van data voor het optimaliseren van logistieke processen. Dan moet de toegang tot die data wel goed geregeld zijn.

Onze oplossing

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat heeft u zekerheid over de identiteit van een partner of klant. De toegangsrechten zijn eenvoudig in te stellen.

Voordelen

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat zijn authenticatie en autorisatie goed geregeld.

Uw uitdagingen

Spelers in de transportsector zijn in belangrijke mate afhankelijk van data. Het delen van informatie zorgt wel voor enkele uitdagingen:

  • Er moet zekerheid zijn over de integriteit van gegevens
  • Data mag niet in verkeerde handen vallen
  • De toegangsrechten moeten correct zijn ingeregeld

Data is de nieuwe olie. Dat geldt zeker in de transportsector. Om tijd en kosten te besparen, deelt u data met een groot aantal verschillende partijen in de keten. Met de juiste data weet een transporteur bijvoorbeeld precies wanneer een container de haven binnenkomt, wat de samenstelling van de vracht is en waar die lading naartoe moet. Met die informatie kan de transporteur zijn logistieke processen efficiënter inrichten en kosten besparen.

En uiteindelijk een correcte factuur versturen. Die data is echter vaak afkomstig van meerdere partijen. Organisaties moeten dan wel weten wie de partners zijn. De identiteit van een partij die inlogt op een applicatie van een ketenpartner moet onomstotelijk vaststaan. Ook moeten er mogelijkheden zijn om te bepalen wat een partij wel en niet mag zien.

Voordelen

  • Betrouwbare authenticatie
  • U sluit meerdere eID’s aan via één verbinding
  • Snelle integratie van nieuwe, relevante eID’s
  • Toegangsrechten kent u eenvoudig toe
  • Via MySignicat regelt u alles zelf

De kracht van Signicat

Signicat ondersteunt de digitalisering in de transportsector. Met onze Identity & Access-oplossingen loggen klanten en partner makkelijk en veilig in met een online identificatiemiddel naar keuze.

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor uw sector?

Onze oplossingen

Niet alleen de authenticatie moet goed geregeld zijn, maar ook de autorisatie. Dit regelt u snel en eenvoudig met de Identity & Access-oplossingen van Signicat.

 Met de Signicat Identity Broker bieden wij u één verbinding voor het koppelen van alle mogelijke eID’s aan iedere gewenste applicatie. Dat kunnen bijvoorbeeld eHerkenning en iDIN zijn.

Via het beheerportaal MySignicat beheert u alle aangesloten eID’s en de bijbehorende certificaten. Bovendien kent u gebruikers eenvoudig de juiste rechten toe binnen uw applicaties. Zo bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare oplossing voor authenticatie en autorisatie.

eID´s

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) hebben uw klanten, medewerkers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienst en/of mijn-omgeving. Er zijn diverse van deze inlogmiddelen beschikbaar die u naar keuze kunt ontsluiten, met ieder hun eigen voordelen en gebruiksscenario’s.

iDIN

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich online kunnen identificeren, inloggen en leeftijd bevestigen. Via iDIN kunnen…

Lees meer

eHerkenning

eHerkenning is met name geschikt voor publieke organisaties die online diensten veilig toegankelijk willen maken voor ondernemers en zelfstandige professionals.…

Lees meer

My Own IdP

Met MyOwnIdP kunnen dienstverleners hun eigen inlogsysteem met username-wachtwoord blijven gebruiken naast of in plaats van andere eID’s. Een voordeel…

Lees meer

Facebook

Gebruikers kunnen zich via hun Facebook-account aanmelden bij sites van derden. Dit systeem wordt meestal gebruikt voor consumentenwebsites. Een voordeel…

Lees meer