Pensioen sector

Je bent hier:

Uw onlinediensten veilig ontsluiten voor werkgevers, deelnemers en pensioenadviseurs?

Uitdaging

Wet- en regelgeving verplicht pensioenfondsen en -uitvoerders om een breed scala aan eID’s te ondersteunen.

Onze oplossing

Met de Identity & Access oplossingen van Signicat is het mogelijk om een scala eID’s eenvoudig aan te sluiten via één verbinding.

Voordelen

Welke eID’s u ook moet ondersteunen, met de oplossingen van Signicat zijn ze snel aan te sluiten en eenvoudig te beheren.

Uw uitdagingen

De pensioensector staat onder druk en heeft te maken met diverse uitdagingen.

  • Klanten verwachten naadloze online dienstverlening
  • Wet- en regelgeving stelt eisen aan authenticatie en autorisatie
  • Deelnemers in het buitenland moeten kunnen inloggen

De pensioensector staat voor grote compliance-uitdagingen. Zo verplicht de eIDAS-verordening pensioenfondsen om de erkende inlogmiddelen uit andere Europese landen te accepteren. Dat kunnen er al snel tientallen zijn. De Wet digitale overheid (WDO) zorgt onder andere voor strengere regels als het gaat om de toegang tot gegevens. Voor inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord is geen plaats.

Pensioenfondsen en pensioenuitvoerders moeten steeds meer elektronische identificatiemiddelen (eID’s) ondersteunen. De klant verwacht ook die keuzevrijheid. Daarnaast moeten ze er goed op toezien dat de gebruikers van een online dienst bijvoorbeeld over de juiste rechten beschikken. Naast de authenticatie moeten ook de autorisaties goed geregeld zijn. En dat in een tijdperk waarin budgetten onder druk staan.

Voordelen

  • U sluit meerdere eID’s aan via één verbinding
  • Nieuwe eID’s zijn eenvoudig toe te voegen
  • Gebruikers loggen snel en veilig in
  • Via MySignicat regelt u alles zelf
  • Marktleider in eHerkenning

De kracht van Signicat

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat kunnen deelnemers, werkgevers en zakenpartners makkelijk en veilig inloggen met een online identificatiemiddel naar keuze.

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor uw sector?

Onze oplossingen

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat kunnen spelers in de pensioensector eenvoudig een scala eID’s aansluiten.

En dat via één verbinding. Middelen zijn hiermee als het ware aan en uit te zetten. Ook de middelen die u onder de eIDAS-verplichting moet ondersteunen.

Een verbinding realiseren met de Signicat Identity Broker? Of een nieuwe identityprovider koppelen? Met het beheerportaal MySignicat regelt u dit helemaal zelf. Ook het toekennen van rechten aan gebruikers heeft u volledig in eigen hand.

Wilt u werkgevers laten inloggen met eHerkenning? Ook dan is Signicat uw partner. Zo gebruiken meer dan 250 organisaties onze gecertificeerde eHerkenningsmakelaar voor het online identificeren van meer dan 14 miljoen zakelijke gebruikers.

disp advantages

Bundel de krachten van Signicat met de IBAN-Naam Check

Combineer de identiteitsverificatie oplossingen van Signicat met de IBAN-Naam Check van SurePay om er zeker van te zijn dat het pensioen wordt uitgekeerd aan de juiste persoon. Door tijdens het onboardingsproces de identiteit van nieuwe klanten te verifiëren middels een eID, kunt u vervolgens met de IBAN-Naam Check controleren of de verkregen naam overeenkomt met het opgegeven rekeningnummer. Via de SurePay database wordt nagegaan of de opgegeven IBAN daadwerkelijk staat op naam van de onderneming of eindgebruiker. Deze award winnende technologie helpt bij het voorkomen van foutieve betalingen en maakt onboardingsprocessen efficiënter. 

Onze klanten

Aansluiting Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden op eHerkenning en eIDAS.

Ook bij waterschappen digitaliseert het contact met burgers en ondernemers. Bij Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft Signicat ervoor gezorgd dat ondernemers kunnen inloggen op het loket van deze waterschap. Hoe? Dat leest u in deze klantcase.

Klantcase HDSR_foto

eID´s

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) hebben uw klanten, medewerkers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienst en/of mijn-omgeving. Er zijn diverse van deze inlogmiddelen beschikbaar die u naar keuze kunt ontsluiten, met ieder hun eigen voordelen en gebruiksscenario’s.

eIDAS

Alle burgers en bedrijven binnen de EU moeten met een ‘eIDAS-erkend’ nationaal inlogmiddel kunnen inloggen bij organisaties uit de publieke…

Lees meer

eHerkenning

eHerkenning is met name geschikt voor publieke organisaties die online diensten veilig toegankelijk willen maken voor ondernemers en zelfstandige professionals.…

Lees meer

DigiD

DigiD Met DigiD verlenen de Nederlandse overheid en zorginstanties zoals zorgverzekeraars burgers toegang tot hun diensten. DigiD kent drie betrouwbaarheidsniveaus:…

Lees meer

My Own IdP

Met MyOwnIdP kunnen dienstverleners hun eigen inlogsysteem met username-wachtwoord blijven gebruiken naast of in plaats van andere eID’s. Een voordeel…

Lees meer