Overheidssector

Je bent hier:

Uw online overheidsdiensten veilig ontsluiten voor burgers en ondernemers? 

Uitdaging

De publieke sector moet voldoen aan strenge beveiligingsnormen en -eisen.

Onze oplossing

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat sluit u uiteenlopende eID’s eenvoudig aan via één verbinding.

Voordelen

Signicat zorgt er met diensten uit Nederlandse datacenters voor dat burgers en ondernemers veilig kunnen inloggen op uw publieke diensten

Uw uitdagingen

De overheidssector digitaliseert in hoog tempo. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

  • Wet digitale overheid verplicht overheden meerdere eID’s te ondersteunen
  • Ook burgers en ondernemers uit het buitenland moeten kunnen inloggen
  • Integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens mogen nooit in het geding komen

De Wet digitale overheid (WDO) regelt dat burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar inloggen bij de (semi-)overheid. Bijvoorbeeld met DigiD, eHerkenning en een nader te bepalen extra inlogmiddel. Overheidsorganisaties zijn niet alleen verplicht om deze bestaande middelen te ondersteunen, maar ook de eID’s die in de toekomst een rol spelen.

Het realiseren van een verbinding met een identityprovider is echter maatwerk dat hoge ontwikkelingskosten met zich meebrengt. Wilt u uw diensten via meerdere inlogmiddelen ontsluiten? Dan kan dit zorgen voor een hogere beheerlast en complexiteit. Maar ook veranderingen in de techniek vergroten de complexiteit. Denk aan een migratie naar een SAML-koppelvlak voor DigiD.

Voordelen

  • U sluit meerdere eID’s aan via één verbinding
  • Nieuwe eID’s zijn eenvoudig toe te voegen
  • Via MySignicat regelt u alles zelf
  • Wij zijn gespecialiseerd in eHerkenning
  • Signicat is als onderdeel van SIDN volledig Nederlands

De kracht van Signicat

Signicat ondersteunt de digitale overheid. Met onze Identity & Access-oplossingen loggen burgers en ondernemers makkelijk en veilig in met een online identificatiemiddel naar keuze. 

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor uw sector?

Onze oplossingen

De Identity & Access-oplossingen van Signicat nemen deze complexiteit weg. Wij bieden u één verbinding voor het koppelen van alle mogelijke eID’s aan iedere gewenste applicatie.

Via het beheerportaal MySignicat beheert u bovendien eenvoudig alle aangesloten eID’s en de bijbehorende certificaten. Bovendien kent u gebruikers eenvoudig de juiste rechten toe binnen uw applicaties. Ook inwoners van andere EU-lidstaten kunnen met hun nationale eID inloggen. Zo voldoet u aan de eIDAS-verordening.

Wij zijn diep geworteld in de Nederlandse samenleving. Samen zorgen we voor een veilig en betrouwbaar internet. Dat doen we vanuit datacenters in Nederland. Ons geavanceerde anti-DDoS-systeem zorgt bovendien voor een optimale veiligheid. De publieke sector moet voldoen aan strenge beveiligingsnormen en -eisen. Met Signicat Identity & Access Management bent u te allen tijde compliant.

Onze klanten

Signicat sluit gemeente Duiven, Westervoort, Zevenaar en RSD de Liemers aan op eHerkenning

De gemeenten Zevenaar, Westervoort en Duiven zetten een belangrijke stap in de digitalisering door ondernemers in te laten loggen via eHerkenning. Voor de koppeling namen deze drie Liemerse gemeenten Signicat in de arm. Meer hierover leest u in deze klantcase.

Klantcase Gemeente Duiven, Westervoort, Zevenaar en RSD de Liemers

eID´s

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) hebben uw klanten, medewerkers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienst en/of mijn-omgeving. Er zijn diverse van deze inlogmiddelen beschikbaar die u naar keuze kunt ontsluiten, met ieder hun eigen voordelen en gebruiksscenario’s.

iDIN

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich online kunnen identificeren, inloggen en leeftijd bevestigen. Via iDIN kunnen…

Lees meer

eIDAS

Alle burgers en bedrijven binnen de EU moeten met een ‘eIDAS-erkend’ nationaal inlogmiddel kunnen inloggen bij organisaties uit de publieke…

Lees meer

eHerkenning

eHerkenning is met name geschikt voor publieke organisaties die online diensten veilig toegankelijk willen maken voor ondernemers en zelfstandige professionals.…

Lees meer

DigiD

DigiD Met DigiD verlenen de Nederlandse overheid en zorginstanties zoals zorgverzekeraars burgers toegang tot hun diensten. DigiD kent drie betrouwbaarheidsniveaus:…

Lees meer