Energie sector

Je bent hier:

Uw diensten veilig ontsluiten voor klanten en prospects?

Uitdaging

Klanten verwachten van hun energieleverancier gemak in de digitale dienstverlening. De ‘onboarding’ moet dus soepel gaan.

Onze oplossing

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat digitaliseert u inlog- en onboardingprocessen eenvoudig via diverse eID’s.

Voordelen

Signicat vereenvoudigt het onboardingproces en biedt zekerheid over de identiteit van uw klanten.

Uw uitdagingen

Ook in de energiesector verwachten klanten soepele digitale dienstverlening. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

  • Het onboardingproces moet soepel verlopen
  • Er moet zekerheid zijn over de identiteit van de klanten die inloggen
  • Het identificatieproces kan hoge kosten met zich meebrengen

Energieleveranciers en netbeheerders willen zekerheid hebben over de identiteit van klanten die gebruikmaken van de digitale dienstverlening. Zodat ze zeker weten dat het inderdaad de klant is die een wijziging doorgeeft. Het identificatieproces mag de klant echter niet afschrikken.

De combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord biedt in veel gevallen onvoldoende zekerheid. Van DigiD mogen spelers in de energiesector geen gebruik maken. iDIN is een goed alternatief, en zo zijn er meer oplossingen die geschikt zijn voor authenticatie in de energiemarkt.

Voordelen

  • Snelle en betrouwbare onboarding
  • U sluit meerdere eID’s aan via één verbinding
  • Ondersteuning eigen accounts via MyOwnIdP
  • Kostenbeheersing via Account Linking
  • MFA voor extra zekerheid

De kracht van Signicat

Signicat ondersteunt de digitalisering in de energiesector. Met onze Identity & Access-oplossingen loggen klanten makkelijk en veilig in met een online identificatiemiddel naar keuze. Ook versnelt u het onboardingproces van nieuwe klanten.

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor uw sector?

Onze oplossingen

Met de Identity & Access-oplossingen van Signicat sluiten spelers in de energiesector eenvoudig een scala eID’s aan. En dat via één verbinding.

Met Account Linking biedt Signicat bovendien grip op de kosten. Met deze functionaliteit hebben gebruikers de mogelijkheid twee of meer identityproviders aan elkaar te koppelen, bijvoorbeeld een iDIN-login aan een Facebook-login. Een volgende Facebook-login krijgt dan een hoger betrouwbaarheidsniveau en kan ook iDIN-attributen teruggeven.

Is het wenselijk dat gebruikers via een persoonlijk account inloggen? Met MyOwnIdP van Signicat regelt u het allemaal veilig en snel, zonder zelf inlogsystemen te beheren. Indien gewenst kunt u eenvoudig multifactorauthenticatie (MFA) toevoegen, via bijvoorbeeld sms of authenticatie-app. Zo heeft u nog meer zekerheid over de identiteit van uw gebruiker.

disp advantages

Bundel de krachten van Signicat met de IBAN-Naam Check

Combineer de identiteitsverificatie oplossingen van Signicat met de IBAN-Naam Check van SurePay om ervoor te zorgen dat afrekeningen worden uitbetaald aan de juiste persoon of organisatie. Door tijdens het onboardingsproces de identiteit van nieuwe klanten te verifiëren middels een eID, kunt u vervolgens met de IBAN-Naam Check controleren of de verkregen naam overeenkomt met het opgegeven rekeningnummer. Via de SurePay database wordt nagegaan of de opgegeven IBAN daadwerkelijk staat op naam van de onderneming of eindgebruiker. Deze award winnende technologie helpt bij het voorkomen van foutieve betalingen en maakt onboardingsprocessen efficiënter.  

Onze klanten

Benieuwd naar welke klanten wij op dit moment al hebben aangesloten?

Producten van Signicat vervullen een kritische rol binnen de infrastructuur van onder meer Menzis, de Belastingdienst, Achmea, VECOZO, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ministerie van Justitie, tientallen gemeenten, diverse ziekenhuizen en steeds meer private dienstverleners.

Lees hoe onze klanten de samenwerking met Signicat ervaren.

identity-validation-graphic

eID´s

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) hebben uw klanten, medewerkers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienst en/of mijn-omgeving. Er zijn diverse van deze inlogmiddelen beschikbaar die u naar keuze kunt ontsluiten, met ieder hun eigen voordelen en gebruiksscenario’s.

iDIN

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich online kunnen identificeren, inloggen en…

Lees meer

eHerkenning

eHerkenning is met name geschikt voor publieke organisaties die online diensten veilig toegankelijk willen maken…

Lees meer

My Own IdP

Met MyOwnIdP kunnen dienstverleners hun eigen inlogsysteem met username-wachtwoord blijven gebruiken naast of in plaats…

Lees meer

Facebook

Gebruikers kunnen zich via hun Facebook-account aanmelden bij sites van derden. Dit systeem wordt meestal…

Lees meer