“Het team van Signicat heeft de gewenste oplossing met een ongekende snelheid voor ons gerealiseerd.”

Guido Wassink

Hoofd Sales en Business Development

BNP Paribas Cardif

Klanten BNP Paribas Cardif ondertekenen garantiestelling via Signicat Sign Portal

De uitdaging

Bij de koop van een woning is het gebruikelijk dat de verkoper een garantie van de koper vraagt voor het geval de koop niet doorgaat. Deze bedraagt meestal tien procent van de kooprijs. Hiervoor kan eigen geld worden gebruikt, maar de koper kan er ook voor kiezen om tegen een lage premie de garantiestelling van BNP Paribas Cardif aan te vragen.

“Via onze bemiddelaars en hypotheekbanken verkopen wij vele garantiestellingen per jaar”, vertelt Guido Wassink, Hoofd Sales en Business Development bij BNP Paribas Cardif. De aanvraagformulieren voor die garantiestellingen werden in veel gevallen nog met een ‘blauwe handtekening’ ondertekend tijdens een gesprek met de hypotheekadviseur.

“Het printen, ondertekenen, scannen en mailen van documenten past echter niet meer bij de verwachtingen die klanten hebben bij gedigitaliseerde processen”, merkt Wassink op. “Het contact met de hypotheekadviseur is bovendien steeds vaker op afstand. Om zo goed mogelijk op het proces van hypotheekadviseurs aan te sluiten, gaan wij mee met deze ontwikkeling. Het digitaliseren van het ondertekenproces maakt daar deel van uit.”

De oplossing

BNP Paribas Cardif is onderdeel van een van de grootste banken van Europa en stelt de allerhoogste eisen aan een oplossing voor digitaal ondertekenen. Dit heeft onder andere betrekking op de beveiliging van de servers waarop de oplossing draait, de beschikbaarheid en de back-upprocessen.

Het Signicat Sign Portal voldoet aan deze eisen. “Het voordeel van het Signicat-portaal is bovendien dat dit volledig stand-alone draait en dus zonder koppelingen met backofficesystemen kan functioneren”, aldus Wassink. “Het integreren van een oplossing voor digitaal ondertekenen in onze eigen systemen is complex en tijdrovend, terwijl wij juist snel wilden innoveren op dit vlak.”

“Signicat biedt een eenvoudig en gebruiksvriendelijk uploadportaal dat out of the box werkt”, vervolgt Wassink. “De oplossing was binnen een paar weken operationeel, wat echt een enorme prestatie is. Kleine problemen, die altijd naar boven kunnen komen, werden door het team van Signicat ook met een ongekende snelheid opgepakt. In Scandinavië werken we bovendien al samen met Signicat, wat hielp om de oplossing ook in Nederland geaccepteerd te krijgen.”

Het resultaat

“Met het Signicat Sign Portal sluit de routering van documenten beter aan op hoe de adviespraktijk vandaag de dag verloopt”, constateert Wassink. Hij ziet dan ook dat adviseurs de oplossing snel omarmen. “We bieden de adviseur een efficiënt alternatief voor het printen, scannen, opslaan en mailen van bestanden, en de klant een beleving die veel beter past bij de huidige tijd.”

Voor de digitale ondertekening van documenten wordt gebruikgemaakt van iDIN. “iDIN is in Nederland inmiddels een algemeen geaccepteerde en betrouwbare ondertekeningsmethodiek”, besluit Wassink. “Het geeft zekerheid over de identiteit van de klant en over hetgeen hij heeft ondertekend.”

Over BNP Paribas Cardif

BNP Paribas Cardif, een dochteronderneming van BNP Paribas, is wereldwijd marktleider op het gebied van betalingsbescherming. Zij biedt klanten besparings- en beschermingsoplossingen waarmee ze hun doelen kunnen realiseren terwijl ze zichzelf beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen.

In een wereld die wordt gevormd door de opkomst van nieuwe toepassingen en levensstijlen, heeft het bedrijf een uniek bedrijfsmodel dat is verankerd in partnerschappen.

BNP Paribas Cardif bedient met meer dan 10.000 werknemers 100 miljoen klanten in 35 landen en heeft een sterke positie in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Justin Schlee

Strategy Director
ANVA

Wat onze klanten zeggen
“Signicat heeft onze verwachtingen overtroffen, vooral voor wat betreft de uptime van de authenticatieservice en de communicatie tussen de teams.”

Neem contact op

Wilt u met ons in gesprek over wat we doen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.