Verificatie van digitale identiteiten

Onboarden van uw klanten: eenvoudiger, efficiënter én veiliger dan ooit.

Soepel digitaal onboarden

Wist u dat meer dan de helft van alle potentiële klanten tijdens het onboardingproces afhaakt door te complexe identiteitscontroleprocedures?

Eenvoudige en volledig digitale identiteitsverificatie is cruciaal voor succes in uw digitale kanalen. Integreer automatische identiteitscontrole als onderdeel van uw onboardingproces om een optimale gebruikerservaring en hogere conversies te behalen.

Hogere conversies

Verbeterde gebruikerservaring

Compliance met wet- en regelgeving zoals AML en KYC

Kostenefficiënt

Reduceer fraude

Internationale dekking

Flexibele opties voor digitale onboarding

Het Signicat Digital Identity Platform biedt verschillende mogelijkheden om digitale onboarding te starten. Onze oplossing voor validatie maakt het vervolgens mogelijk om de klantgegevens verder aan te vullen op het moment van onboarding, of in een later stadium.

  • Elektronische identiteiten (eID’s)
  • ID document scannen
  • Video interviews
  • Social logins

Breed scala aan eID’s

Signicat ondersteunt meer dan 20 elektronische IDs (eID’s) uit heel Europa.
Dit betekent dat we in staat zijn snel uw gebruikers te verifiëren, ook uit het buitenland. Hierdoor heeft u meer zekerheid over de identiteit van uw klanten voordat u zakelijke overeenkomsten aangaat.

Digitaal Paspoort biedt een online identiteit voor gebruikers, waarbij de nadruk op privacy ligt. Het is een persoonsgebonden identiteitsmiddel waarmee natuurlijke personen zich kunnen identificeren zonder gebruikersnaam of wachtwoord. Organisaties wijzen hun eigen portaalbeheerder aan die volledig zelfstandig nieuwe digitale paspoorten kan aanvragen en intrekken. Zo hebben bedrijven de volledige controle over wie toegang heeft…

Een Europees alternatief voor social accounts zoals Facebook en Google, ontwikkeld door partijen in de internetindustrie en gebaseerd op de systemen voor domeinnamen en e-mail. Verschillende grote domeinnaam-registries en -registrars ondersteunen dit initiatief, waaronder Nominet (UK), DENIC (DE) en GoDaddy.  Gebruikers kunnen een ID4me Identity aanvragen bij een internetprovider, zoals InternetX en 1&1 IONOS. Deze…

IRMA – I Reveal My Attributes – is een identiteitsplatform voor zowel authenticatie als ondertekening. Met IRMA laten gebruikers alleen die dingen van zichzelf zien die nodig zijn en die ze ook zelf willen onthullen. Daarmee biedt IRMA een veilig maar eenvoudig middel voor inloggen bij gemeenten en onderwijsinstellingen, maar ook bij webshops. De gebruiker…

De advocatenpas is een persoonsgebonden pas waarmee u als advocaat of gemachtigden kunnen inloggen op beveiligde online applicaties. Denk hierbij aan de NOvA, de Raad voor rechtspraak. Als pas is deze voor advocaten te gebruiken als toegangspas tot gevangenissen en rechtbanken. Het is van groot belang om zorgvuldig met deze pas om te gaan. Zowel…

Register lookups

Signicat ondersteunt op dit moment zes register lookups. Hiermee kunt u aanvullende informatie over een gebruiker (B2C) of een organisatie (B2B) aanbieden.
In de meeste gevallen kan de lookupoplossing geïntegreerd worden in het platform van Signicat.

Andere verificatiemethoden

Signicat biedt nog veel meer mogelijkheden voor het identificeren van klanten. Denk hierbij aan het scannen van identiteitsdocumenten, gezichtsherkenning en live videodetectie. Dat doen we met onze eigen technologie – zo lezen we met onze eigen oplossing het dubbelzijdig Nederlands paspoort uit – én oplossingen van derde partijen zoals Onfido.

Tonje Smith-Hansen

Delivery Manager
Telia Norway

Wat onze klanten zeggen

“Signicat werkt nauwkeurig, heeft fantastische informatiesystemen en alle medewerkers zijn zeer klantgericht. Het is de beste partner voor veilige identificatie.”

Naleving van wet- en regelgeving

We bieden een aantal digitale methoden om de identiteit van een persoon vast te stellen. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau en de specifieke eisen vanuit uw organisatie bepalen de methode die u gebruikt. Met onze hulp bent u beter in staat om te voldoen aan:

Voor ontwikkelaars

Ga naar onze developers site voor meer (technische) informatie over onze oplossingen en API’s.

Neem contact op

Heeft u aanvullende informatie nodig? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.