Geavanceerde authenticatie van uw klanten en gebruikers

Kies voor de meest veilige en gebruiksvriendelijke authenticatie-oplossingen. Vervang wachtwoorden door eID’s, mobiele authenticatie, SMS/Email OTP of biometrische scanning.

Creëer de juiste balans tussen veiligheid en gebruikersgemak

Selecteer de authenticatie-oplossing die bij uw onlinedienstverlening past. Ga voor zekerheid over de identiteit van uw gebruiker zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid.

Authenticatie over de grenzen heen

Onze oplossingen zijn te koppelen met ruim 30 nationale eID-systemen. Dit houdt in dat uw (internationale) klanten gemakkelijk kunnen inloggen met een inlogmiddel naar keuze. Zo biedt Signicat een ongeëvenaard niveau van zekerheid over de identiteit van de gebruiker en tegelijkertijd een optimale klantervaring.

Social logins

We ondersteunen de populairste social logins zoals Facebook, Google en LinkedIn en kunnen deze integreren in uw dienstverlening. Hierdoor kunnen klanten inloggen met hun bestaande profielen, zonder dat ze een nieuw account hoeven aan te maken. Social logins bieden een laagdrempelige en eenvoudige manier om in te loggen, welke kunnen worden aangevuld met gevalideerde gegevens vanuit andere eID’s.

Mobiele authenticatie

Wij bieden oplossingen voor mobiele authenticatie die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in uw apps en zorgen voor een naadloze multifactorauthenticatie. Onze mobiele authenticatie oplossingen kunnen worden ingezet om te voorzien in ‘Strong Customer Authentication (SCA)’ conform PSD2 richtlijnen.

Selecteer het gewenste veiligheidsniveau

Authenticatiemiddelen kennen verschillende veiligheidsniveaus die een bepaalde mate van zekerheid bieden over de identiteit van de gebruiker. Een hoger veiligheidsniveau zorgt voor meer zekerheid. Met de authenticatiemiddelen van Signicat creëert u eenvoudig een oplossing die past bij uw dienstverlening en het gewenste veiligheidsniveau.

Vertrouwen is cruciaal

Het vertrouwen van uw klanten is goud waard. Zij moeten altijd op een veilige manier zaken met u kunnen doen – en andersom. Door de geavanceerde authenticatieoplossingen van Signicat in te zetten bouwt u aan het digitaal vertrouwen in uw organisatie.

MobileID

Via MobileID kunnen dienstverleners een gebruiksvriendelijke inlogervaring creëren met behulp van vingerafdruktechnologie. Tegelijkertijd biedt de oplossing het vereiste beveiligingsniveau voor transacties en andere gevoelige handelingen met ingebouwde ‘Strong Customer Authentication’ conform PSD2 richtlijnen. U kunt authenticatie met vingerafdruk inzetten voor gebruik in de app zelf, maar ook als tweede factor bij online authenticatie. Maar MobileID is meer dan biometrie. Deze oplossing zorgt ervoor dat apparaten zijn verbonden aan gebruikers, wat het beveiligingsniveau verder verhoogt.

Ontdek MobileID

Multifactorauthenticatie

Met multifactorauthenticatie (MFA) moet een klant meerdere inlogmiddelen overleggen. Zo krijgt u extra zekerheid dat de klant daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. MFA beperkt het risico op fraude en cybercriminaliteit. Ook schept het vertrouwen bij de klant. Bij Signicat kunt u kiezen uit verschillende opties voor MFA, zoals:

Mail/SMS OTP

Hardwaretokens

Smartcards

Videobewaking

Voor ontwikkelaars

Ga naar onze developers site voor meer (technische) informatie over onze oplossingen en API’s.

Neem contact op

Heeft u aanvullende informatie nodig? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.