eID’s: voor ieder wat wils

Benieuwd naar wat de Identity Broker voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

eID’s: voor ieder wat wils

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) hebben uw klanten, medewerkers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienst en/of mijn-omgeving.

Er zijn diverse van deze inlogmiddelen beschikbaar die u naar keuze kunt ontsluiten, met ieder hun eigen voordelen en gebruiksscenario’s. Met de Signicat Identity Broker beheert u een keur van deze systemen vanuit een enkel beheerportaal. 

Benieuwd naar wat de Identity Broker voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

ADFS

Met ADFS (Active Directory Federation Services) als eID kunnen gebruikers die lid zijn van een Active Directory, onderdeel van Windows Server-omgevingen, zich aanmelden bij diensten van derden.

Een groot voordeel van dit inlogmiddel is het gebruiksgemak. Na het inloggen op een Windows-omgeving met Active Directory is bij systemen die ADFS ondersteunen geen verdere aanmeldprocedure vereist.

Vanuit beheeroogpunt is dat centrale rechtensysteem een groot pluspunt.

De rechten van een ADFS-gebruiker zijn direct gekoppeld aan de rechten toegekend in Active Directory. Wijzigt of vervalt een functie of rol van een medewerker in Active Directory, dan veranderen zijn of haar rechten in applicaties die ADFS ondersteunen automatisch mee. Het beheer van ADFS is in handen van Windows Server-systeembeheerders.

Meer weten over de ontsluiting van eID´s en wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op.

Bekijk al onze eID´s

Met een elektronisch identificatiemiddel (eID) biedt u klanten, gebruikers of cliënten een veilige toegang tot uw online dienstverlening. Bekijk hieronder al onze eID´s.

Digitaal Paspoort biedt een online identiteit voor gebruikers, waarbij de nadruk op privacy ligt. Het is een persoonsgebonden identiteitsmiddel waarmee natuurlijke personen zich kunnen identificeren zonder gebruikersnaam of wachtwoord. Organisaties wijzen hun eigen portaalbeheerder aan die volledig zelfstandig nieuwe digitale paspoorten kan aanvragen en intrekken. Zo hebben bedrijven de volledige controle over wie toegang heeft…

Een Europees alternatief voor social accounts zoals Facebook en Google, ontwikkeld door partijen in de internetindustrie en gebaseerd op de systemen voor domeinnamen en e-mail. Verschillende grote domeinnaam-registries en -registrars ondersteunen dit initiatief, waaronder Nominet (UK), DENIC (DE) en GoDaddy.  Gebruikers kunnen een ID4me Identity aanvragen bij een internetprovider, zoals InternetX en 1&1 IONOS. Deze…

IRMA – I Reveal My Attributes – is een identiteitsplatform voor zowel authenticatie als ondertekening. Met IRMA laten gebruikers alleen die dingen van zichzelf zien die nodig zijn en die ze ook zelf willen onthullen. Daarmee biedt IRMA een veilig maar eenvoudig middel voor inloggen bij gemeenten en onderwijsinstellingen, maar ook bij webshops. De gebruiker…

De advocatenpas is een persoonsgebonden pas waarmee u als advocaat of gemachtigden kunnen inloggen op beveiligde online applicaties. Denk hierbij aan de NOvA, de Raad voor rechtspraak. Als pas is deze voor advocaten te gebruiken als toegangspas tot gevangenissen en rechtbanken. Het is van groot belang om zorgvuldig met deze pas om te gaan. Zowel…