Op Managersonline gaat Roderick van Cann, Productmanager bij Signicat (voorheen Connectis), in op de voordelen van het laten inloggen met iDIN. Het inlogmiddel iDIN kan drie jaar na de introductie gebruikt worden door klanten van bijna alle banken. 

 

iDIN is volgens Van Cann het beste alternatief voor DigiD voor de private markt. Daarnaast biedt het ook veel voordelen voor publieke dienstverleners. Zo kunnen zij iDIN als veilig additioneel inlogmiddel accepteren en hiermee de burger een keuze bieden bij het inloggen.
Een mijn-omgeving vormt steeds vaker het vertrekpunt voor dienstverleners als banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Maar dan moet de identificatie en authenticatie wel met een veilig inlogmiddel gebeuren, want de persoonsgegevens van hun klanten zijn vaak uiterst privacygevoelig.

Roderick van Cann, Productmanager Signicat

 

Lees hier het hele artikel

Heeft u vragen over de mogelijkheden om uw online diensten te ontsluiten via iDIN? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met uw vaste contactpersoon bij Signicat (voorheen Connectis) of via het contactformulier.