Nieuwe geïntegreerde oplossingen, meer ondersteuning en internationale samenwerking

.
Gepubliceerd op: 18 februari 2020

 

Signicat intensiveert de samenwerking met ICT-dienstverlener CGI. Klanten van CGI kunnen voor hun toegangsverleningsvraagstukken gebruik maken van de producten van  van Signicat. Ook zetten de twee partijen zich samen in voor de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen.

CGI Inc. is een wereldwijd opererend ICT-bedrijf dat consultancy, systeemintegratie, IT & Business Outsourcing en andere ICT-oplossingen biedt, onder meer voor financiële instellingen en overheden. Voor inlogoplossingen kiest CGI als Platinum Partner al enkele jaren voor identity & access specialist Signicat. Zo ontwikkelde CGI samen met Signicat Bring Your Own ID (BYOID). Deze authenticatiedienst verbindt organisaties via één koppeling met alle inlogmiddelen die zij relevant vinden, waaronder eHerkenning, DigiD en iDIN.

De twee partijen trekken in diverse projecten succesvol met elkaar op. “CGI en Signicat richten zich op dezelfde sectoren en sluiten daarmee uitstekend op elkaar aan”, zegt Jeroen de Bruijn, CEO van Signicat. “Signicat verzorgt binnen de gezamenlijke projecten de inlogomgeving en alles wat daar bij komt kijken. CGI is verantwoordelijk voor het projectmanagement en richt zich op de integratie van de Signicat dienstverlening tot integrale oplossingen voor haar klanten.

“Het verlenen van toegang tot digitale diensten wordt steeds belangrijker, maar ook steeds complexer. (…) Dan heb je een partner zoals Signicat nodig die de juiste visie en kennis heeft om de complexiteit rondom toegangsverlening weg te nemen.”

Meer ondersteuning, internationale samenwerking

De bedrijven zetten nu een volgende stap in de samenwerking, onder andere met de ontwikkeling van nieuwe geïntegreerde oplossingen. Signicat breidt de ondersteuning van zijn oplossingen binnen projecten van CGI bovendien verder uit. Organisaties kunnen direct bij Signicat terecht voor Identity and Access Management en zo hun klanten en andere gebruikers een veilige toegang geven tot de online diensten en gegevens waartoe zij zijn geautoriseerd. CGI gaat Signicat ook betrekken bij internationale projecten.

“Het verlenen van toegang tot digitale diensten wordt steeds belangrijker, maar ook steeds complexer”, zegt Johan de Jong, Director Consulting Expert en Thought Leader Digital Government bij CGI Nederland. “Omgevingen worden aan elkaar geknoopt en met steeds meer verschillende inlogmiddelen toegankelijk gemaakt. Dan heb je een partner zoals Signicat nodig die de juiste visie en kennis heeft om de complexiteit rondom toegangsverlening weg te nemen.”

“Onze klanten hebben behoefte aan integrale oplossingen”, vervolgt De Jong. “Momenteel ontwikkelen we een platform waarop we de diensten Signicat koppelen aan bijvoorbeeld het zaaksysteem van CGI. Zo werken we samen aan oplossingen die toegevoegde waarde hebben en waarmee wij onze klanten ontzorgen op het complexe en dynamische terrein van toegangsverlening. 

Meer weten over hoe u uw klanten en gebruikers veilig laat inloggen op uw digitale dienstverlening? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met een specialist van Signicat.