Hoe kies ik de meest geschikte oplossing voor elektronisch ondertekenen?

.
Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Steeds meer processen zijn gedigitaliseerd en daarom is de vraag naar elektronische handtekeningen enorm toegenomen. Oplossingen voor elektronisch ondertekenen zijn er in allerlei soorten en maten. Bepalen welke oplossing het beste bij uw processen past, kan dan ook een enorme uitdaging zijn. Signicat presenteert daarom de Buyer’s Guide voor elektronisch ondertekenen. De Buyer’s Guide helpt bij het vergelijken en doorgronden van de verschillende mogelijkheden zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken.   

Op het gebied van elektronisch ondertekenen is er haast een oerwoud aan oplossingen beschikbaar. Praktisch gezien zijn er standalone oplossingen, apps, services die u kunt integreren met bestaande oplossingen, portals, native extensies, en meer. Waarbij tegelijkertijd rekening moet worden gehouden met de gewenste mate van rechtsgeldigheid. Het kiezen van de juiste oplossing vergt daarom kennis van zowel de praktische als de juridische aspecten van elektronische handtekeningen. Maar zodra u eenmaal de juiste oplossing heeft gevonden, biedt dit enorme voordelen voor uw werknemers, klanten, partners of leveranciers.

Belangrijke zaken bij het maken van uw keuze

We raden het aan om de volgende vragen mee te nemen bij het kiezen van een oplossing voor elektronisch ondertekenen:

• Hoeveel elektronische ondertekeningen verwacht u uit te voeren?
• Wat zijn uw use cases?
• Hoe zeker moet u zijn van de identiteit van ondertekenaars?
• Wilt u de oplossing integreren in een workflow van uw bedrijfssystemen?
• Hoe lang moeten de gesloten overeenkomsten geldig zijn?

In de Buyer’s guide voor elektronisch ondertekenen gaan we uitgebreid in op deze onderwerpen, zodat u vervolgens aan de hand van een checklist verschillende aanbieders en oplossingen met elkaar kunt vergelijken.

Klik hieronder voor meer informatie en om de gids gratis direct te downloaden: