Connectis (hierna te noemen Signicat), SIDN en TU Delft bieden sinds mei alle basisscholen in Rotterdam de kans om te leren programmeren. Van de ruim 200 basisscholen in Rotterdam maakten tot nu toe 40 scholen gebruik van dit aanbod. Studenten van de TU Delft gaven al zo’n 900 leerlingen van groep 5 t/m 8 programmeerles.

Leren gestructureerd te denken voor beroepen van de toekomst
Met deze programmeerlessen willen we kinderen al op jonge leeftijd laten zien hoe leuk programmeren is. Niet met als doel om allemaal programmeurs van ze te maken, maar vooral om ze te leren gestructureerd te denken. De wereld van nu verandert zo snel en we weten ook nog niet hoe de beroepen van de toekomst er precies uit gaan zien. In de programmeerlessen leer je ‘computational thinking’, een vaardigheid die bij alle beroepen van pas komt.

Programmeren integreren in lesprogramma
De Hildegardisschool is een van de basisscholen in Rotterdam die zich aanmeldde voor de lessen. De leerlingen zijn erg enthousiast over de programmeerlessen en willen best vaker dan 1 keer per week programmeerles volgen. Ook de school is positief en vindt dat meer scholen moeten ervaren wat het inhoudt. Dat opent de mogelijkheden om programmeren tot een vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

Rotterdamse basisschool? Meld je aan!
Zit jouw basisschool in Rotterdam en heb je interesse in de programmeerlessen? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier. Heb je vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met Munire van der Kruyk van de TU Delft via 015-2787216 of via mail Programmeren-EWI@TUDelft.NL.